Tržní riziko banky v době nízkých úrokových sazeb - Pelešková, Kateřina; Teplý, Petr, 1977-; Kolman, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Práce zkoumá dopady nízkých úrokových sazeb na různé subjekty na finančním trhu a náklady bank způsobené přeceněním dluhopisů v případě nárůstu těchto sazeb. Pomocí replikačních portfolií následně analyzujeme vyrovnání těchto ztrát ve třech modelových situacích.
Vedoucí práce: Petr Teplý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses