Technická analýza na příkladu společností Google, Apple a Enron - Krejčík, Martin; Marek, Petr; Jakoubek, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Cílem bakalářské práce je prokázat praktickou funkčnost a výnosnost technické analýzy na příkladu obchodování derivátů (CFD) s akciemi společností Google a Apple. Konkrétně se zaměřuje především na představení vybraných metod technické analýzy a na jejich následné uplatnění při vytváření obchodních strategií. Na začátku praktické části jsou díky pevným postupům a pravidlům vytyčeny a otestovány základní strategie. Následně jsou vytvořeny komplexnější strategie s pokročilejší filtrací ztrátových obchodů. Po kompletním otestování všech strategií jsou výsledky celkového zhodnocení porovnány se strategií Buy and Hold na akciích společnosti Google a Apple a na indexu S&P 500. Bylo zjištěno, že veškeré komplexnější strategie přinášejí větší zhodnocení a podstatné snížení rizika ztráty, než je tomu u Buy and Hold. V závěru praktické části jsou představeny situace, kdy technická analýza selhává se zaměřením především na fundamenty, jako je vyhlášení tržeb společností a insider trading na příkladu společnosti Enron.
Vedoucí práce: Petr Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses