Implementace Basel III - Sychra, Pavel; Blahová, Naďa, 1958-; Šedivý, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Cílem bakalářské práce je představit riziko protistrany jako jedno z hlavních rizik, kterému jsou banky vystaveny. V práci je uveden popis regulace a názory odborné veřejnosti na její potřebnost. Dále je v práci obsažena charakteristika institucí, jež mají souvislost s regulatorními dohodami Basel, standardy Basel I a Basel II včetně změn, které přináší nový regulatorní rámec Basel III. Právě v něm je nově přepracován kapitálový požadavek pro riziko protistrany. Práce zahrnuje stručný popis metod stanovení hodnoty expozice a nového CVA kapitálového požadavku, ze kterých se v různých modifikacích skládá celkový kapitálový požadavek pro riziko protistrany. Obsahem bakalářské práce je také strnutí a diskuze přístupů k riziku protistrany v rámci Basilejských standardů.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses