Tvorba a analýza portfolia cenných papírů - Mašek, Pavel; Čech, Tomáš; Pracný, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Práce se zabývá tvorbou a analýzou portfolia dle Markowitzova modelu. Pomocí historického a expertního přístupu tohoto modelu analyzuji jednotlivé akciové tituly z hlavního trhu Burzy cenných papírů v Praze. Následně statistickým modelem sestavím množiny všech přípustných portfolií a přeměním je za pomoci Markowitzovy a Sharpeho množiny efektivních portfolií na nadmnožiny efektivních portfolií. Z nich si vyberu testovaná portfolia, které ve srovnání s reálnými daty nakonec vyhodnotím.
Vedoucí práce: Tomáš Čech
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses