Efektivní daňové sazby příjmů ze samostatné činnosti v EU - Srbová, Iva (2014)
Bakalářská práce je zaměřena na průměrnou efektivní daňovou sazbu příjmů osob samostatně výdělečně činných. V první části práce je definována průměrná efektivní sazba daně a jsou uvedeny různé způsoby jejího výpočtu. Ve druhé části je práce zaměřena na srovnání konstrukčních prvků daně v jednotlivých členských zemích EU. V poslední kapitole jsou porovnávány zjištěné efektivní daňové sazby poplatníků v jednotlivých členských zemích.