Zdanění příjmů závislé a samostatné činnosti ve Švýcarsku - Pešková, Barbora; Vančurová, Alena, 1957-; Bušovská, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Práce se zabývá zdaněním závislé a samostatné činnosti ve Švýcarsku a případnými výhodami a nevýhodami pro poplatníky plynoucími z výše jejich daňové povinnosti. Cílem práce je komparace zdanění závislé a samostatné činnosti ve Švýcarsku a následné porovnání výsledků se zdaněním těchto skupin v České republice. Za Švýcarsko jsem si vybrala dva zástupce kantonů, protože zde mají jednotlivé kantony různé daňové zákony. Pro věrnější celkové zobrazení způsobu a míry zdanění jsem si zvolila 4 modelové rodinné stavy a 3 úrovně výše příjmů. Jako ukazatele pro srovnání výsledků používám míru zdanění a příjem domácnosti snížený o odvody na povinné pojistné a daň vyjádřený procentem z hrubého příjmu konkrétní domácnosti.
Vedoucí práce: Alena Vančurová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses