Srovnání vybraných pravidel zákona o DPH v České republice a na Slovensku - Kocsisová, Tereza (2014)
Bakalářská práce se zabývá srovnáním vybraných pravidel DPH v České republice a na Slovensku. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. První část se krátce zabývá obecnou charakteristikou DPH a jejím vývojem v rámci harmonizace DPH. Druhá část bakalářské práce se věnuje analýze konkrétních pravidel DPH a jejich vyhodnocením. Hlavním cílem této bakalářské práce je porovnat vybraná pravidla DPH uplatňovaná na území České republiky a Slovenska. Práce tak může sloužit jako základní zdroj informací pro české plátce DPH, kteří se musí registrovat k DPH na Slovensku.