Rozložení příjmů ve společnosti - Dzhalavyan, Arutyun (2014)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku rozložení příjmů ve společnosti a to z hlediska jeho měření pomocí jednotlivých nástrojů. Analyzuje příjmové skupiny ve společnosti a vývoj příjmů z hlediska přerozdělování. Vysvětluje základní pojmy, jako je například redistribuce příjmů, bohatství, chudoba nebo životní minimu. Zaměřuje se také na jednotlivé nástroje pro měření rozložení příjmů ve společnosti jako je Lorenzova křivka, Giniho koeficient, Index Robina Hooda a index S80/20. Účelem této práce je tyto nástroje analyzovat a následně provést měření jednotlivých ukazatelů s využitím dat ze statistiky rodinných účtu, které jsou dostupné na webových stránkách Českého statistického úřadu. Měření je prováděno v rozmezí let 2006 až 2012.