Návrh systému manažerského účetnictví společnosti SIINEKO Engineering s.r.o. - Filgas, Alexandr (2014)
Cílem práce je vytvoření systému manažerského účetnictví pro výrobní společnost působící v oblasti stavebnictví. V rámci navrženého systému bude vytvořena nová ekonomická a nákladová struktura. Dále budou nastaveny principy ocenění interně předávaných výkonů prostřednictvím vnitropodnikových cen a definovány vnitropodnikové výsledky hospodaření středisek. Celá problematika bude uzavřena návrhem kalkulačního vzorce a provedením kalkulací podle výrobkových skupin.