Strukturální fondy EU implementace a jejich dopad na ekonomiku ČR - Formanová, Věra, 1985- (2014)
Politika hospodářské a sociální soudržnosti poskytla České republice v průběhu prvního desetiletí jejího členství v EU velmi cenné finanční prostředky využité ke snižování regionálních disparit a dohánění ekonomické úrovně vyspělejších členských států EU. Nyní, po deseti letech členství v tomto integračním uskupení, je čas hodnotit a analyzovat nastavenou implementační strukturu strukturálních fondů v České republice, ale také dopad tohoto nástroje na ekonomiku naší země. Cílem doktorské disertační práce je vyhodnotit, nakolik implementační struktura strukturálních fondů v České republice odpovídá potřebám ekonomického a sociálního rozvoje České republiky. Částka vymezená pro politiku soudržnosti v České republice je dosti vysoká, proto je v této souvislosti vhodné zkoumat efektivnost takto vynaložených finančních prostředků.