MIMOSOUDNÍ ŘEŠENÍ SPOTŘEBITELSKÝCH SPORŮ V ROZHODČÍM ŘÍZENÍ - Vyskočová, Pavla (2014)
Tato diplomová práce se zabývá ochranou spotřebitele v rozhodčím řízení. Cílem práce je posoudit zda současná právní úprava rozhodčího řízení v České republice odpovídá evropským požadavkům ve vztahu k ochraně spotřebitele v těchto řízeních. Na danou problematiku je nahlíženo jednak v kontextu celkového postoje Evropské unie k ADR, jednak s ohledem na rozsáhlou novelizaci zákona o rozhodčím řízení, která proběhla v první polovině roku 2012 a jejímž hlavním cílem byla právě úprava rozhodčího řízení ve sporech ze spotřebitelských smluv.