MIMOSOUDNÍ ŘEŠENÍ SPOTŘEBITELSKÝCH SPORŮ V ROZHODČÍM ŘÍZENÍ - Vyskočová, Pavla; Hásová, Jiřina, 1954-; Kříž, Radim, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato diplomová práce se zabývá ochranou spotřebitele v rozhodčím řízení. Cílem práce je posoudit zda současná právní úprava rozhodčího řízení v České republice odpovídá evropským požadavkům ve vztahu k ochraně spotřebitele v těchto řízeních. Na danou problematiku je nahlíženo jednak v kontextu celkového postoje Evropské unie k ADR, jednak s ohledem na rozsáhlou novelizaci zákona o rozhodčím řízení, která proběhla v první polovině roku 2012 a jejímž hlavním cílem byla právě úprava rozhodčího řízení ve sporech ze spotřebitelských smluv.
Vedoucí práce: Jiřina Hásová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses