Signalizační chování na trhu práce a problém vzdělání - Bican, Vítězslav (2013)
Dizertační práce se věnuje problematice teorie signalizačního chování na trhu práce. Staví ji do protikladu s tradičněji vnímanou teorií lidského kapitálu, když především v první části práce nachází styčné body i hlavní rozdíly. Ty poté využívá v obou modelových částech pro nalezení odlišností mezi tím, jaký mají oba dva přístupy vliv jednak na poptávku po vzdělání a jednak na poptávku po práci. Oba modely jsou chápány jako teoretické a pokouší se vysvětlit různé způsoby formování obou proměnných na trzích práce.