Signalizační chování na trhu práce a problém vzdělání - Bican, Vítězslav; Macáková, Libuše, 1955-; Pošta, Vít, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Dizertační práce se věnuje problematice teorie signalizačního chování na trhu práce. Staví ji do protikladu s tradičněji vnímanou teorií lidského kapitálu, když především v první části práce nachází styčné body i hlavní rozdíly. Ty poté využívá v obou modelových částech pro nalezení odlišností mezi tím, jaký mají oba dva přístupy vliv jednak na poptávku po vzdělání a jednak na poptávku po práci. Oba modely jsou chápány jako teoretické a pokouší se vysvětlit různé způsoby formování obou proměnných na trzích práce.
Vedoucí práce: Libuše Macáková
Disertační práce ()—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor disert. práce]; disertace; dissertations