Autoritářské režimy prezidentů I Sung-mana a Pak Čong-huieho v Jižní Koreji - Bělinová, Anna; Němec, Jan, 1980 srpen 23.-; Knotková, Vladimíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Bakalářská práce "Autoritářské režimy prezidentů I Sung-mana a Pak Čong-huieho" se zabývá komparaci autoritářských režimů prvních dvou prezidentů Jižní Koreje a jejich dopadem na současný jihokorejský politický systém i společnost. Ve své práci se studentka s užitím diachronní metody komparace zaměří na důvody, které je k tomuto způsobu vlády vedly, a dále taky na celkové proměny jihokorejského politického systému, které proběhly v období od rozdělení korejského poloostrova do konce 70. let.
Vedoucí práce: Jan Němec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses