Komparace vývoje zdravotních systémů V4 (Visegradska čtyřka) - Koubová, Lenka; Maaytová, Alena; Láchová, Lenka, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Práce se zabývá hodnocením vývoje příjmů a výdajů na zdravotnictví zemí Visegrádské čtyřky v letech 2003-2011. Cílem práce je identifikovat, kvantifikovat a následně porovnat příjmy a výdaje zdravotních systémů Maďarska, Polska, Slovenské republiky a České republiky. V první kapitole je popsán teoretický rámec zdravotnictví a rozdělení zdravotních systémů podle zdroje financování. Druhá kapitola líčí jednotlivé zdravotní systémy, způsoby jejich financování a některé nedávno uskutečněné reformy zdravotnictví. Třetí kapitola analyzuje příjmy a výdaje na zdravotnictví v jednotlivých zemích nezávisle na sobě. Poslední kapitola se věnuje komparaci zemí Visegrádské čtyřky z hlediska financování zdravotní péče.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses