Vývoj majetkových daní ve vybraných zemích OECD - Vycudilíková, Eva (2014)
Bakalářská práce poskytuje základní popis členění majetkových daní dle metodiky OECD, a to včetně stručného popisu jednotlivých podskupin majetkových daní. Zároveň se zaměřuje i na analyzování významu podílu majetkových daní na celkovém daňovém výnosu zemí OECD a na průměrných hodnotách HDP zemí OECD v letech 2000 až 2011. Zjištěné poznatky jsou dále porovnávány s vývojem majetkových daní v Mexiku a USA v letech 2000 až 2011, přičemž je u každé z těchto dvou zemí blíže rozebrána struktura jejich majetkových daní ve zvolených letech. Nechybí ani údaje o výběru majetkových daní na jednotlivých úrovních řízení u obou zemí. Závěrečná kapitola poskytuje shrnutí hlavních poznatků z kapitol předchozích, přičemž dochází současně ke komparaci vývoje majetkových daní v Mexiku a USA v letech 2000 až 2011, a to včetně zhodnocení důležitosti majetkových daní především pro nižší úrovně řízení v obou zemích. Podrobněji je také srovnán vývoj daně z nemovitosti v Mexiku a USA v letech 2000 až 2011.