Dopady finančnej krízy na českú ekonomiku - Kyseľ, Juraj (2014)
Predmetom diplomovej práce je popísať príčiny súčasnej globálnej krízy zhodnotiť jej dopad na českú ekonomiku. V priebehu práce sú nastienené veľké hospodárske krízy z minulosti ako aj príčinné súvislosti terajšej globálnej krízy. Detailnejšej analýze je v rámci práce podrobená obchodná spolupráca medzi ČR a Nemeckom ako hlavným obchodným partnerom, ako aj dopady krízy na bankový a podnikateľský sektor.