Daňový systém Velké Británie a jeho komparace s českým daňovým systémem - Zavadilová, Dominika (2014)
Bakalářská práce se zabývá srovnáním daňové soustavy České republiky a Velké Británie. Cílem této bakalářské práce je popsání těchto dvou daňových soustav a následné provedení komparativní analýzy. Práce je rozdělena do tří kapitol. V první kapitole je popsána daňová soustava České republiky, ve druhé kapitole je charakterizována aktuální daňová soustava ve Velké Británii. V poslední části této práce je provedeno srovnání těchto daňových soustav na základě vybraných ukazatelů týkajících se zdanění. Těmito ukazateli jsou daňový mix, daňová kvóta, daňové určení a vývoj sazeb daní z příjmů fyzických osob, z příjmů právnických osob a daně z přidané hodnoty. Tato komparativní analýza je provedena formou grafů.