Daňový systém Velké Británie a jeho komparace s českým daňovým systémem - Zavadilová, Dominika; Čuříková, Hana; Kubátová, Květa, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalářská práce se zabývá srovnáním daňové soustavy České republiky a Velké Británie. Cílem této bakalářské práce je popsání těchto dvou daňových soustav a následné provedení komparativní analýzy. Práce je rozdělena do tří kapitol. V první kapitole je popsána daňová soustava České republiky, ve druhé kapitole je charakterizována aktuální daňová soustava ve Velké Británii. V poslední části této práce je provedeno srovnání těchto daňových soustav na základě vybraných ukazatelů týkajících se zdanění. Těmito ukazateli jsou daňový mix, daňová kvóta, daňové určení a vývoj sazeb daní z příjmů fyzických osob, z příjmů právnických osob a daně z přidané hodnoty. Tato komparativní analýza je provedena formou grafů.
Vedoucí práce: Hana Čuříková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses