Nákladová efektivita investic do energetické účinnosti v ČR - Stárek, Michal; Vojáček, Ondřej, 1980-; Jílková, Jiřina, 1956-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Cílem diplomové práce je určit, z jakého důvodu jsou špatně nastaveny veřejné výdajové programy na zvyšování energetické účinnosti v České republice. V práci je analyzováno nastavení podmínek financování a plánování konkrétních projektů financovaných v rámci Operačního programu Životní prostředí. Hlavním kritériem pro hodnocení projektů je zohlednění energetické účinnosti. Metodologicky se práce opírá o analýzu sekundárních dat a koncept nákladové efektivity. Na základě analýzy jsou uvedena doporučení pro změny v procesech a parametrizace veřejných výdajových programů, aby došlo k vyššímu zohlednění kritéria energetické účinnosti při navrhování a výběru podporovaných projektů, a mohlo tak být dosaženo cíle zvýšit energetickou účinnost do roku 2020 o 20 %.
Vedoucí práce: Ondřej Vojáček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses