Využití nástrojů a metod manažerského účetnictví při formulaci a implementaci strategie v projektové firmě - Rysová, Monika; Král, Bohumil, 1952-; Houser, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce "Využití nástrojů a metod manažerského účetnictví při formulaci a implementaci strategie v projektové firmě" popisuje nástroje a metody manažerského účetnictví, které by projekčně orientované firmy měly využívat při formulaci strategie a k její následné implementaci. Teoretická část práce je zaměřena na popis metod a nástrojů strategického řízení a způsoby jejich implementace. V praktické části jsou aplikovány nadefinované metodické postupy u projektově orientované společnosti VPÚ DECO PRAHA a. s. Dané společnosti jsem navrhla misi a vizi, vypracovala jsem kompletní SWOT analýzu, která byla podkladem pro Cross -- Impact analýzu, a následně navrhla model Balanced Scorecard, účelově přizpůsobený jejím potřebám. U společnosti jsem zároveň i vyčíslila kalkulaci cílových nákladů.
Vedoucí práce: Bohumil Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses