Zdanění firem efektivní zdanění a další vybrané ukazatele - Horák, Štěpán (2014)
Bakalářská práce se zabývá problematikou efektivních daňových sazeb v korporátním sektoru v Evropské unii. Teoretická část se zaměřuje na teoretický popis pojmu efektivní daňová sazba a metodiku stanovení efektivních daňových sazeb. Praktická část se zaměřuje na analýzu efektivní korporátní daňové sazby ve státech Evropské unie.