Suburbanizace a její dopady na rozvoj institucí předškolního a školního vzdělávání v okresech Praha- východ a Praha- západ - Hartman, Patrik; Krejčová, Nikola, 1974-; Tomešová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Hlavním cílem práce je analýza vývoje suburbanizace a jejího dopadu na rozvoj institucí předškolního a školního vzdělávání v okresech Praha-východ a Praha-západ. V práci se zabývám především vývojem demografických ukazatelů v zázemí Prahy se zaměřením na vývoj počtu dětí v předškolním a školním věku. Analyzuji vývoj vybavenosti předškolních a školních zařízení ve sledovaných okresech. Porovnávám dále oba vývoje ve sledovaných okresech se zaměřením na hypotézu, že je kapacita těchto institucí dlouhodobě nedostatečná. Nakonec získané výsledky ověřuji ve vybraných obcích, kde hodnotím také strategii obcí k dané problematice. Obecně lze říci, že kapacita veřejných mateřských škol je dlouhodobě nedostatečná a soukromé mateřské školy řeší problém jen částečně. Z problému kapacity mateřských škol se obce poučily a zvyšováním kapacit základních škol udržují tyto kapacity v dostatečné míře.
Vedoucí práce: Nikola Krejčová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses