Řízení a financovaní vybraných vysokých škol v zahraničí - Beznosková, Marie (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá systémem financování a řízení vysokých škol v České republice a ve Velké Británii. V první části je charakterizováno vysokoškolské vzdělávání v České republice a ve Velké Británií. Druhá část se věnuje rozdílům ve financování českých vysokých škol a také struktuře příjmů britských vysokoškolských institucí. Poslední část práce se zabývá financováním vybraných vysokých škol a jejich strukturou řízení. Je zde provedeno srovnání zdrojů příjmů a hodnocení vybraných vysokých škol pomocí mezinárodních žebříčků a poměrových ukazatelů.