Finanční analýza pivovaru Primátor a.s. - Hrubý, Tomáš (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá finanční analýzou náchodského pivovaru - společnosti PRIMÁTOR a.s. Jejím cílem je posoudit finanční zdraví podniku, vymezit jeho silné a slabé stránky. Případně vyvodit doporučení, která by mohla slabé stránky eliminovat. Práce se dělí do tří částí. První je metodická, objasňuje pojem finanční analýza, důvody pro její podstoupení a postup, kterým bude následně provedena ve třetí části. Druhá část ve stručnosti představuje a charakterizuje pivovar. Společnost je testována v pěti obdobích v letech 2008 -- 2012. Shrnutí a ucelená diagnóza finančního zdraví podniku se nachází v závěru práce.