Využití kalkulací pro řízení - Staněk, Tomáš; Boučková, Markéta; Roun, Vlastimil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato bakalářská práce s názvem "Využití kalkulací pro řízení", se zaměřuje především na volbu vhodné kalkulační metody a rozvrhové základny u fiktivního podniku Dřevařez s.r.o. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí, z níchž jedna je teoretická a druhá praktická. Teoretická část je věnována výkladu základních pojmů nutných pro přiblížení problematiky kalkulací. V úvodu praktické části je představen výrobní podnik, jeho organizační struktura a sortiment výrobků. Dále jsou rozčleněny a popsány veškeré náklady společnosti, které jsou následně alokovány pomocí kalkulačních metod k jednotlivým výrobkům. Závěr práce je věnován zhodnocení používaných metod a návrhu případných řešení na odstranění nedostatků.
Vedoucí práce: Markéta Boučková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses