Využití konceptu Balanced Scorecard v projektově řízené společnosti - Mikovcová, Petra (2014)
Řízení společností v současném konkurenčním prostředí vyžaduje, aby byla strategická rozhodování, dříve prováděná pouze na základě finančních ukazatelů, doplněna o informace nefinančního charakteru. Propojení finančních i nefinančních měřítek přináší metoda Balanced Scorecard, která je přiblížena v teoretické části diplomové práce. Dalším podrobně popsaným konceptem využívaným ve vedeních společností je projektové řízení. Jedná se o aplikaci metod řízení u podniků poskytujících své služby přesně na míru konkrétního zákazníka. Cílem diplomové práce je provést analýzu způsobu využití projektového řízení ve společnosti EG -- Expert s.r.o. a navrhnout, zda je vhodné na společnost aplikovat myšlenky konceptu Balanced Scorecard. Praktická část obsahuje kromě zhodnocení současného stavu měření výkonnosti i návrh strategické mapy a měřítek, které by bylo vhodné zjišťovat, aby bylo poslání společnosti naplněno.