Využití konceptu Balanced Scorecard v projektově řízené společnosti - Mikovcová, Petra; Král, Bohumil, 1952-; Boučková, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Řízení společností v současném konkurenčním prostředí vyžaduje, aby byla strategická rozhodování, dříve prováděná pouze na základě finančních ukazatelů, doplněna o informace nefinančního charakteru. Propojení finančních i nefinančních měřítek přináší metoda Balanced Scorecard, která je přiblížena v teoretické části diplomové práce. Dalším podrobně popsaným konceptem využívaným ve vedeních společností je projektové řízení. Jedná se o aplikaci metod řízení u podniků poskytujících své služby přesně na míru konkrétního zákazníka. Cílem diplomové práce je provést analýzu způsobu využití projektového řízení ve společnosti EG -- Expert s.r.o. a navrhnout, zda je vhodné na společnost aplikovat myšlenky konceptu Balanced Scorecard. Praktická část obsahuje kromě zhodnocení současného stavu měření výkonnosti i návrh strategické mapy a měřítek, které by bylo vhodné zjišťovat, aby bylo poslání společnosti naplněno.
Vedoucí práce: Bohumil Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses