Finanční analýza skupiny Wikov - Centko, Milan (2014)
Tato bakalářská práce je zaměřena na zpracování finanční analýzy skupiny Wikov za období 2007 - 2012. Práce je rozdělena na dvě hlavní části. Metodická část je primárně zaměřena na horizontální a vertikální analýzu, rozbor poměrových ukazatelů a predikční modely hodnotící celkové finanční zdraví. V praktické části aplikuji tyto teoretické znalosti na analyzovanou skupinu společností. V rámci zkoumaného konsolidovaného celku se zaměřuji na komplexní zhodnocení jeho finančního zdraví, na vývoj jeho jednotlivých částí a na vztahy mezi nimi. Analýza je doplněna o průměrné hodnoty ukazatelů za odvětví.