Komparativní analýza turistické nabídky destinace - Mertl, Ondřej (2015)
Bakalářská práce se zaměřuje na zhodnocení aktuální turistické nabídky města Třebíče ve vztahu k hlavním trendům cestovního ruchu a především požadavkům návštěvníků, které z těchto trendů vychází. Cílem práce je identifikovat hlavní trendy cestovního ruchu a tyto trendy převést do konkrétních požadavků návštěvníků města. Na základě výsledků ankety mezi návštěvníky pak navrhnout opatření ke zlepšení turistické nabídky města. K tomu práce využívá i dobrých praktik z jiných turistických destinací. Tyto dobré praktiky z jiných turistických destinací jsou podloženy věrohodnými internetovými zdroji.