Analýza udržitelnosti rozvoje kulturního cestovního ruchu - Burdová, Marie; Netková, Jarmila; Abrhám, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Práce se zabývá tématem udržitelného rozvoje cestovního ruchu a hodnotí pozitivní i negativní dopady tohoto odvětví v ekonomické, environmentální a sociokulturní oblasti. Teoretická část stručně představuje, jakým způsobem k udržitelnému rozvoji cestovního ruchu přistupují významné mezinárodní organizace, Evropská unie a Česká republika. Dále předkládá přehled hlavních teoretických konceptů, které jsou zároveň nástroji pro řízení destinací udržitelným způsobem. Z hlediska kulturního cestovního ruchu si práce klade za cíl zhodnotit vztah kultury a cestovního ruchu se všemi problematickými aspekty, které toto spojení přináší. V analytické části práce jsou teoretické poznatky aplikovány na destinaci Karlštejn. Zde je analyzována především míra zatížení hradu Karlštejn návštěvnickým provozem a dále ekonomické, environmentální a sociokulturní dopady cestovního ruchu na celou destinaci.
Vedoucí práce: Jarmila Netková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses