Hospodaření příspěvkových organizací zřizovaných obcemi - Hrazdírová, Pavlína; Krbová, Jana, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Pucandlová, Miroslava (2014)
Tato diplomová práce se zabývá hospodařením příspěvkových organizací města Sezimovo Ústí, konkrétně Mateřské školy Lipová a Městského střediska kultury a sportu v letech 2009 - 2013. V teoreticko -- metodologické části jsou vymezeny základní pojmy, které je nutné znát pro realizaci části praktické. Pojmy jsou spjaty s neziskovými organizacemi, hospodařením a účetnictvím příspěvkových organizací. Výstupem diplomové práce je analýza hospodaření vybraných příspěvkových organizací, zjištění jejich závislosti na příspěvku od zřizovatele a návrhy řešení, které by vedly k větší efektivnosti hospodaření. Jako podklady pro teoreicko - metodologickou část byly využity odborné publikace a právní předpisy zabývající se touto problematikou. Praktická část vychází ze sekundárních dat, především účetních závěrek vybraných příspěvkových organizací
Vedoucí práce: Jana Krbová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2014
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2014
Keywords: veřejné finance; územní samospráva; příspěvkové organizace; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; public finance; regional administration; nonprofit organizations; master's theses