Znevýhodněné skupiny na trhu práce se zaměřením na osoby starší 50 let - Valterová, Veronika (2014)
Tato diplomová práce se zabývá situací znevýhodněných skupin na trhu práce, kterým je ze zákona věnována zvýšená péče při zprostředkování zaměstnání. Je zde vymezeno pět těchto skupin, přičemž hlavní zaměření je na skupinu osob starších 50 let. V rámci této skupiny je v diplomové práci zpracován demografický vývoj obyvatelstva České republiky a v souvislosti s ním i předpokládaná změna atraktivity starších osob na trhu práce. Podpora při zaměstnávání znevýhodněných skupin je řešena politikou zaměstnanosti a vybranými projekty