Postkontraktační chování vybraných orgánů centrální státní správy - Pospíšil, Václav (2014)
Ústředním tématem této práce je analýza postkontraktačního chování vybraných orgánů centrální státní správy. Jde o procesy, které navazují na kontrakty uzavřené mezi orgány státní správy a dodavateli. Tyto procesy jsou však nezřídka provázeny problémy, přičemž právě jejich identifikace je náplní této práce. Práce se zaměřuje převážně na smluvní dodatky u veřejných zakázek vybraných orgánů. Snaží se poukázat na jejich četnost ve vztahu k druhu plnění zakázky, a zda vůbec byly v souladu se zákonem. Pro tyto účely je sběr a analýza dat, tedy informací o ukončených veřejných zakázkách, stěžejní.