Správa místních poplatků ve vybrané obci - Studničková, Zuzana (2014)
Předmětem mé bakalářské práce je rozbor správy místních poplatků v obci Benešov. V práci jsem vysvětlila význam základních pojmů nutných pro pochopení dané problematiky, zjistila jsem, jakou pravomoc a působnost mají obce v oblasti místních poplatků, popsala jsem proces tvorby obecně závazných vyhlášek, jednotlivé poplatkové prvky a charakterizovala jsem soustavu místních poplatků v České republice. Poté jsem popsala správní daňové řízení včetně všech jeho součástí. Provedla jsem analýzu místních poplatků v obci Benešov, kde jsem klasifikovala jednotlivé místní poplatky vybírané obcí. V rámci mnou vybrané obce jsem podrobně popsala průběh správného řízení. Mimo jiné jsem také nahlédla do historie správy místních poplatků v Benešově a zpracovala názory odborníků na přenesení působnosti správy daně z nemovitostí na obecní úřady v mnou zkoumané obci. V závěru jsem provedla syntézu svých poznatků a vypracovala vlastní doporučení pro obec Benešov.