Správa místních poplatků ve vybrané obci - Studničková, Zuzana; Sedmihradská, Lucie; Brabcová, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Předmětem mé bakalářské práce je rozbor správy místních poplatků v obci Benešov. V práci jsem vysvětlila význam základních pojmů nutných pro pochopení dané problematiky, zjistila jsem, jakou pravomoc a působnost mají obce v oblasti místních poplatků, popsala jsem proces tvorby obecně závazných vyhlášek, jednotlivé poplatkové prvky a charakterizovala jsem soustavu místních poplatků v České republice. Poté jsem popsala správní daňové řízení včetně všech jeho součástí. Provedla jsem analýzu místních poplatků v obci Benešov, kde jsem klasifikovala jednotlivé místní poplatky vybírané obcí. V rámci mnou vybrané obce jsem podrobně popsala průběh správného řízení. Mimo jiné jsem také nahlédla do historie správy místních poplatků v Benešově a zpracovala názory odborníků na přenesení působnosti správy daně z nemovitostí na obecní úřady v mnou zkoumané obci. V závěru jsem provedla syntézu svých poznatků a vypracovala vlastní doporučení pro obec Benešov.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses