Financování společností prostřednictvím kapitálového trhu -- společnost Kofola S.A. - Malík, Jakub; Janičíková, Monika; Daněk, Stefan Svatopluk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku financování společností prostřednictvím kapitálového trhu. Důraz je kladem na financování podniku pomocí podnikových dluhopisů. Metodická část práce rozebírá jednotlivé formy interního a externího financování podniku a s nimi spojené výhody a nevýhody. Popisuje také základní ukazatele podnikové analýzy, které souvisí se zadlužeností podniku. Samostatné kapitoly jsou pak věnovány dluhopisům a emisi dluhopisů a s ní spojené náklady.Praktická část je zaměřena na analýzu emise dluhopisů společnosti KOFOLA S.A.. Cílem práce je vypočítat a zhodnotit celkové náklady společnosti na emisi dluhopisů. Náklady emise jsou v práci rozděleny na přímé a nepřímé a samostatně zpracovány. Hlavním úkolem nákladové analýzy emise je definovat kupónové platby v jednotlivých letech existence dluhopisů, které jsou vázány na vývoj mezibankovní úrokové sazby. V dalších krocích praktické části této práce budou absolutně i procentuálně vyčísleny náklady na cizí kapitál společnosti KOFOLA S.A. v podobě dluhopisů. V závěru práce budou shrnuty výsledky analýzy emise a zhodnoceny náklady společnosti pomocí ukazatelů z finanční analýzy.
Vedoucí práce: Monika Janičíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses