Inovace v malých a středních podnicích - Hlavová, Anna (2014)
Práce je zaměřena na podstatu a význam inovací pro malé a stření podniky. Teoretická část se zabývá nezbytnými pojmy k pochopení této problematiky, jako je především vymezení malého a středního podnikání, definice inovací a jejich souvislost se strategií a konkurenceschopností organizace. Je zde také popsán inovační proces, metody a techniky a základní podpora inovací v EU. V praktické části diplomové práce je proveden výzkum ve zvoleném vzorku malých a středních firem s cílem zjistit, na jakou úroveň inovací se vybrané firmy zaměřují, jakou oblast podnikatelské činnosti inovují, z jakých zdrojů inovace financují a s jakými výsledky