Inovace v malých a středních podnicích - Hlavová, Anna; Stejskalová, Irena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Harantová, Monika (2014)
Práce je zaměřena na podstatu a význam inovací pro malé a stření podniky. Teoretická část se zabývá nezbytnými pojmy k pochopení této problematiky, jako je především vymezení malého a středního podnikání, definice inovací a jejich souvislost se strategií a konkurenceschopností organizace. Je zde také popsán inovační proces, metody a techniky a základní podpora inovací v EU. V praktické části diplomové práce je proveden výzkum ve zvoleném vzorku malých a středních firem s cílem zjistit, na jakou úroveň inovací se vybrané firmy zaměřují, jakou oblast podnikatelské činnosti inovují, z jakých zdrojů inovace financují a s jakými výsledky
Vedoucí práce: Irena Stejskalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2014
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2014
Keywords: podnikání; management inovací; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; business; innovation management; master's theses