Analýza spokojenosti zaměstnanců ve vybrané organizaci - Volná, Kristýna (2014)
Práce se zabývá problematikou spokojenosti zaměstnanců v přepravní firmě, zaměřena je na řidiče působící v mezinárodní kamionové dopravě. Teoretická část práce je věnována představení problematiky pracovní spokojenosti z pohledu jejího členění, zasazení do kontextu motivačních teorií, vlivu na chod organizace i možností jejího zkoumání. Dále jsou zmíněna teoretická východiska vybraných faktorů pracovní spokojenosti, pomocí nichž byla spokojenost hodnocena v praktické části práce. Praktická část je zaměřena na analýzu úrovně pracovní spokojenosti ve vybrané organizaci. Potřebná data byla získána prostřednictvím dotazníkového šetření v organizaci, následně byla hodnocena z pozice dlouhodobého pozorování ve společnosti. Výstupem analýzy jsou návrhy a doporučení, jež by měly vést ke zlepšení zjištěného stavu