Analýza spokojenosti zaměstnanců ve vybrané organizaci - Volná, Kristýna; Vinšová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Hajdíková, Taťána (2014)
Práce se zabývá problematikou spokojenosti zaměstnanců v přepravní firmě, zaměřena je na řidiče působící v mezinárodní kamionové dopravě. Teoretická část práce je věnována představení problematiky pracovní spokojenosti z pohledu jejího členění, zasazení do kontextu motivačních teorií, vlivu na chod organizace i možností jejího zkoumání. Dále jsou zmíněna teoretická východiska vybraných faktorů pracovní spokojenosti, pomocí nichž byla spokojenost hodnocena v praktické části práce. Praktická část je zaměřena na analýzu úrovně pracovní spokojenosti ve vybrané organizaci. Potřebná data byla získána prostřednictvím dotazníkového šetření v organizaci, následně byla hodnocena z pozice dlouhodobého pozorování ve společnosti. Výstupem analýzy jsou návrhy a doporučení, jež by měly vést ke zlepšení zjištěného stavu
Vedoucí práce: Tereza Vinšová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2014
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2014
Keywords: personální management; pracovní spokojenost; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; personnel management; job satisfaction; master's theses