Význam obchodních komor pro český zahraniční obchod - Maierová, Věra (2013)
Práce pojednává o obchodni komorách a dalších institucích na podporu zahraničního obchodu ČR. Je v ní rozebrán význam Hospodářské komory ČR, ICC a dalších státních institucí na podporu exportu. Hlavním tématem práce jsou teritoriální obchodní komory na území ČR jejich funkce a vliv na zahraniční obchod. Práce zkoumá význam obchodních komor pro prohloubení obchodu se státy na území Asie.