Analýza forem a nástrojů proexportní politiky ČR v komparaci s vybranou zemí EU - Salga, Jan (2013)
Pro vytváření zahraničně obchodních vztahů a zejména pro rozvoj exportu je klíčová pozice státu vyjádřena jeho proexportní politikou. Tato diplomová práce se zabývá komparací proexportní politiky ČR s vybranou zemí EU - Rakouskem, které je v mnoha parametrech srovnatelné s ČR. Předmětem komparace je exportní výkonnost ČR a Rakouska, koncepční rámce obou proexportních politik, jejich institucionální zajištění a proexportní služby finančního i nefinančního charakteru.