Analýza forem a nástrojů proexportní politiky ČR v komparaci s vybranou zemí EU - Salga, Jan; Plchová, Božena, 1936-; Nigrinová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Pro vytváření zahraničně obchodních vztahů a zejména pro rozvoj exportu je klíčová pozice státu vyjádřena jeho proexportní politikou. Tato diplomová práce se zabývá komparací proexportní politiky ČR s vybranou zemí EU - Rakouskem, které je v mnoha parametrech srovnatelné s ČR. Předmětem komparace je exportní výkonnost ČR a Rakouska, koncepční rámce obou proexportních politik, jejich institucionální zajištění a proexportní služby finančního i nefinančního charakteru.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses