Strategické partnerství Evropské unie a Číny současnost a perspektivy - Pardupová, Vanda (2014)
Diplomová práce se zabývá partnerstvím Evropské unie a Čínské lidové republiky. Hlavním cílem je charakterizovat partnerství EU a ČLR a analyzovat jejich obchodní vztahy. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola je teoretickým rámcem a věnuje se zahraničně-obchodní politice EU a ČLR. Druhá kapitola analyzuje obchodní vztahy ČLR a EU. Třetí kapitola se zaobírá obchodními překážkami na čínském a evropském trhu.