Zhodnocení běžných účtů metodami operačního výzkumu - Kánová, Eliška (2014)
Cílem této práce je výběr běžného účtu. Práce popisuje fungování bankovního systému v České republice. Jsou zde uvedeny charakteristiky bankovních institucí poskytujících běžné účty a dále charakteristiky srovnávaných běžných účtů. Teoreticky je popsána simulace Monte Carlo a metody vícekriteriálního hodnocení variant. Výběr je realizován na základě metod operačního výzkumu. Nejprve je použita metoda Monte Carlo pro výběr účtu podle poplatků pro jednotlivé typy klientů. Dále jsou aplikovány metody vícekriteriálního hodnocení variant, konkrétně metody TOPSIS a PROMETHEE. Výpočty jsou realizovány pomocí doplňku SANNA do MS Excel. V závěru práce jsou srovnány oba přístupy k řešení a je doporučen běžný účet podle preferencí jednotlivých typů klientů.