Zhodnocení běžných účtů metodami operačního výzkumu - Kánová, Eliška; Kuncová, Martina, 1974-; Sekničková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Cílem této práce je výběr běžného účtu. Práce popisuje fungování bankovního systému v České republice. Jsou zde uvedeny charakteristiky bankovních institucí poskytujících běžné účty a dále charakteristiky srovnávaných běžných účtů. Teoreticky je popsána simulace Monte Carlo a metody vícekriteriálního hodnocení variant. Výběr je realizován na základě metod operačního výzkumu. Nejprve je použita metoda Monte Carlo pro výběr účtu podle poplatků pro jednotlivé typy klientů. Dále jsou aplikovány metody vícekriteriálního hodnocení variant, konkrétně metody TOPSIS a PROMETHEE. Výpočty jsou realizovány pomocí doplňku SANNA do MS Excel. V závěru práce jsou srovnány oba přístupy k řešení a je doporučen běžný účet podle preferencí jednotlivých typů klientů.
Vedoucí práce: Martina Kuncová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses