Komunikační strategie Alzheimer nadačního fondu - Topková, Petra (2014)
Diplomová práce se zabývá problematikou marketingové komunikace v neziskových organizacích. Teoretická část vymezuje základní pojmy a teoretické koncepty, jako je marketing, komunikační mix a jeho využití pro potřeby neziskového sektoru a charakterizuje neziskový sektor jako takový. Praktická část je věnována konkrétní neziskové organizaci -- Alzheimer nadačnímu fondu. Cílem práce je zhodnotit komunikační nástroje používané tímto fondem při oslovování cílových skupin. Na základě zhodnocení stávající situace, porovnání s Českou alzheimerovskou společností a britskou Alzheimer's Society je vytvořen návrh komunikační strategie na období červenec až prosinec roku 2014.