Místní poplatky - Kudlíková, Klára (2014)
Obce mají v pravomoci rozhodnout v zákonném rozsahu o výběru místních poplatků na svém území. Diplomová práce popisuje jednotlivé místní poplatky uvedené v zákoně č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích a možnosti, které obce při jejich stanovení mohou využít. Empirická část práce se zabývá analýzou výběru místních poplatků v obcích na území Zlínského kraje, četností výběru jednotlivých místních poplatků a vývojem trendu posledních let.